Turistično društvo Gradišče pri Lukovici vas vabi na tradicionalni tek okoli Gradiškega jezera, ki bo potekal v nedeljo

 

20. septembra 2020

 

PRIJAVA

Zaradi izvajanja preventivnih ukrepov na prijavnem prostoru na dan tekmovanja vas vljudno prosimo, da se prijavite že v naprej (do vključno petka, 18. 9. 2020 do 12h) preko spletne prijavnice. (Spletna prijavnica)  

Vsi, ki se boste prijavili preko spleta prijavnino nato poravnate na dan teka od 8:00 naprej. Možna pa bo tudi prijava na dan teka na samem prizorišču in sicer prav tako od 8:00 naprej. V tem primeru boste fizično izpolnili in podpisali prijavnico. Absolutno število vseh tekačev oz. prijav na tek je omejeno na največ 200. Po prijavi 200 tekača, prijave ne bodo več možne. 

Prijavnina znaša:

 • predšolski otroci (100m)     - brezplačno
 • šolski otroci (1200m)         - 3€
 • odrasli (1 krog / 3 krogi)    - 10€

Startne številke in čipe, bo mogoče prevzeti na prireditvenem prostoru pred pričetkom teka po poravnani prijavnini. Čipe je potrebno takoj po sami tekmi vrniti v označene zaboje poleg merilne ekipe. Predšolski otroci za tek na 100m ne potrebujejo štartne številke in čipa, zato prijava na tek ni potrebna.

START

Zaradi preventivnih ukrepov bo v letošnjem letu start teka potekal na nekoliko spremenjen način in sicer kot:

Kronometer (tek na čas) oz. individualni start:  

 • 12.600 m (3 krogi / ženske in moški) start bo možen od 8:30 do 10:00
 • 4.200 m (1 krog / ženske in moški) start bo možen od 8:30 do 10:30 

V letošnjem letu sta start in cilj na istem mestu

Skupinski start ob upoštevanju varnostne razdalje med tekači na startu:  

 • 100 m (predšolski otroci) ob 11:30
 • 1.200 m (otroci od 1. do 5. razreda) ob 11:50*
 • 1.200 m (otroci od 6. do 9. razreda) ob 12:00*

*Voden odhod na start za obe skupini ob upoštevanju fizične distance med tekači bo ob 11:30.

REZULTATI

V letošnjem letu slovesne podelitve medalj in nagrad na samem prizorišču ne bo. Rezultati bodo ob zaključku teka po posameznih kategorijah objavljeni na spletni strani društva ( http://td-gradisce.si/) ter nato v prvi naslednji številka občinskega glasila Rokovnjač.  

Medalje in nagrade za prvo, drugi in tretje mesto bodo nato prejemnikom ob posredovanju kontaktnih podatkov poslane po pošti.

POMEMBNE INFORMACIJE

Prireditev je predvidena za udeležence teka oz. tekače. Posebna območja za gledalce niso predvidena. Morebitni naključni gledalci morajo ves čas vzdrževati zadostno medosebno razdaljo in upoštevati opozorila rediteljev.

Za vse udeležence velja sledeče:

 •  prireditve se lahko udeležijo le zdrave osebe brez znakov okužbe dihal (kihanje, kašelj, izcedek iz nosu, bolečine v mišicah in sklepih, bolečine v žrelu, glavobol, vročina) ali driske ter brez odrejene karantene.
 •  potrebno je vzdrževati ustrezno priporočeno fizično razdaljo. Tam kjer to ni možno (npr. prijava na dan teka, plačilo startnine na dan teka, naročilo ob točilnem pultu) je obvezna uporaba obrazne maske
 •  upoštevati je potrebno smernice za ustrezno higieno rok in kašlja.

Prireditveni prostor oz. posamezna območja (prijava na tek, območje s klopmi in mizami za udeležence ter območje starta oz. cilja) bodo ograjena in označena. Vse udeležence vljudno naprošamo, da upoštevajo označbe ter obvestila rediteljev. V območju prijave na tek oz. prevzema startnega paketa, na območju starta oz. cilja bo prisoten reditelj, ki bo skrbel za dosledno vzdrževanje ustrezne medosebne razdalje med udeleženci. 

Na označenih mestih bodo nameščena in vidno označena razkužila za roke. Ob vstopu v posamezno območje je, tam kjer bo to označeno, obvezno razkuževanje rok. Tam kjer ni možno vzdževati razdalje (npr. prijava na dan teka, plačilo startnine na dan teka, naročilo ob točilnem pultu) je obvezna uporaba obrazne maske. 

Klopi in mize namenjene udeležencem teka bodo z lepilnim trakom prelepljene na način, da bo razvidno kje so predvidena mesta za sedenje oz. koliko mest je udeležencem na voljo ob upoštevanju medosebne razdalje.

Na cilju teka bo zagotovljena dežurna zdravstvena služba z vozilom nujne medicinske pomoči.

Zaradi morebitnih objektivnih okoliščin, si organizator pridržuje pravico do spremembe.

TEK SO OMOGOČILI 

Sponzorji 2020

Za dodatne informacije nam pišite na: tdgradisce.2012(afna)gmail(pika)com.

Prisrčno vabljeni.